Administration, påbyggnad mot ekonomi & redovisning, 400 poäng

Nationellt yrkespaket med kurser från försäljnings- och serviceprogrammet och ekonomiprogrammet, utformat för arbete med bokföring, utbetalningar och löner.

Utbildningens mål:

  • Grundläggande kunskaper för arbete med bokföring, bokslut och löner
  • Förmåga att utföra administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom företag och offentlig förvaltning
  • Kunskaper om företagsekonomiska begrepp samt förmåga att använda dessa
  • Förmåga att möta och kommunicera med människor både inom affärsrelationer och med medarbetare
  • Förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess

Övrigt:

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser samt ett gymnasie- eller komvuxarbete. Observera att betyg i kursen Redovisning 1, 100 poäng, inte kan kombineras med betyg i kurserna Företagsekonomi 1 och Företagsekonomi 2 i en gymnasieexamen. Kursen Redovisning 1 kan bytas ut mot Personaladministration, 100 poäng, för de som önskar en gymnasieexamen.

Poängplan

KURS KURSKOD POÄNG
Affärsjuridik JURAFF0 100
Företagsekonomi 2 FÖRFÖR02 100
Redovisning 1 FÖRRED01 100
Redovisning 2 FÖRRED02 100

 

Varför bli administratör?

Administratörer är oumbärliga inom alla branscher, vilket innebär goda möjligheter till anställning. Rollen är både varierande och betydelsefull, där du ser till att verksamheten fungerar smidigt och effektivt. Du blir en nyckelperson för företagets framgång, vilket gör dig mycket uppskattad. Som administratör har du stora möjligheter att utvecklas och avancera i din karriär, och det är ett yrke som erbjuder både stabilitet och framtidsperspektiv.

Vad du lär dig hos oss:

På Nordiskt Lärcenter får du omfattande kunskaper som täcker allt från att hantera dokumentation och kommunicera professionellt till bokföring, fakturering och planering. Du får dessutom praktisk erfarenhet av att lösa arbetsuppgifter effektivt och professionellt. En stor del av utbildningen sker på en arbetsplats (APL) där du får en verklig inblick i yrket och chans att bygga viktiga nätverk för din framtida karriär.

Det här får du hos oss:

– Stark arbetsmarknad med stora chanser till jobb.
– Praktisk erfarenhet genom arbetsplatsförlagt lärande (APL).
– Möjlighet att utvecklas både yrkesmässigt och personligt.

Så här ser utbildningen ut

Utbildningen sker på distans med en digital handledning eller lektion en gång i veckan. För att delta behöver du ha tillgång till en dator med stabil internetanslutning. Under APL (praktik) följer du arbetsplatsens arbetstider.

Vem kan söka?

Du behöver ha avslutat grundskolan eller motsvarande utbildning för att söka till denna vuxenutbildning, som riktar sig till personer över 20 år. Om du är nyanländ behöver du även ha läst svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller genomgått ett nivåtest hos din hemkommun.

Ekonomiskt stöd

Du kan ansöka om studiestöd (lån eller bidrag) via CSN
hemsida (Centrala studiestödsnämnden – CSN).

Har du några funderingar?

Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning?

Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Kontakta oss